Egenvård

Självmassage för att lindra käkspänningar och minska fina linjer

För käkspänningar: Använd dina knogar

Så här gör du:

 1. Applicera några droppar ansiktsolja på din käke och kind.
 2. Hitta en uppenbar knut eller ett område som känns särskilt spänt.
 3. Böj ditt pekfinger och hitta mellersta knogen. Anslut den knogen till det spända området av din käke. Rulla cirkulärt på spänningsområdet (se till att din käke är avslappnad under detta).
 4. Rulla åt ett håll och byt sedan riktning. Gör detta försiktigt men med tillräckligt tryck för att känna lättnad.
 5. Upprepa denna rörelse på alla andra knutar eller problemområden.
 6. Placera nu dina händer i “fredstecken” eller “2”-positionen och böj dina fingrar. Anpassa din käkben med utrymmet mellan dessa fingrar och kör dem från din haka till botten av ditt öra.
 7. Medan du gör detta, arbeta in några käkrörelser genom att öppna och stänga din mun.

För pannrynkor: Prova medvetenhetsmassage

Det är viktigt att klargöra: Ansiktsmassage kommer inte magiskt att eliminera pannrynkor, även kända som “11:orna” mellan ögonbrynen. Men att använda en gua sha, jade-rulle eller dina egna händer för att massera detta område av din panna kommer definitivt inte att skada.

Så här gör du:

 1. Använd ditt pekfinger och mellersta finger tillsammans (som ett fredstecken men med dina fingrar som rör vid varandra).
 2. Kör dina fingerspetsar från början av din bryn till svansen – se till att lägga till lite ansiktsolja på dina fingrar om din hud är torr, eller gör detta efter att ha applicerat fuktighetskräm.
 3. Medan du gör detta, var medveten om hur det känns att ha detta område avslappnat. Ju mer du tränar ditt sinne att slappna av dessa muskler, desto lättare kan det vara att bryta vanan att bilda rynkor.

Efter en lång dag: Flytta ner till din nacke

Denna teknik är en personlig favorit för att lindra stress – en viktig del av att minska spänningar och fina linjer. Den är också utmärkt för alla som arbetar vid en dator under större delen av dagen eller hanterar konstant nackspänning.

Så här gör du:

 1. Applicera lite lotion eller kroppsolja på baksidan av din nacke innan du börjar.
 2. Bunta ihop dina händer till nävar med dina tummar på sidan (som ett tummen upp-tecken). Om ditt hår täcker baksidan av din nacke, knyt det i en knut för att rensa ditt utrymme.
 3. Placera sedan dina mellersta knogar vid hårfästet på baksidan av din nacke. Du vill köra dina knogar ner mot dina axlar, inte upp, för avslappningsändamål. Gå längs din ryggrad men inte direkt ovanpå den.
 4. Gör detta långsamt i en eller två minuter, eller tills du känner dig lugn.

Självmassage är ett utmärkt sätt att främja hälsosamt åldrande av huden och lindra spänningar i både kropp och sinne. Och du behöver inte alltid verktyg för att göra det. Oavsett om det handlar om att massera klibbig käkspänning, släta ut pannrynkor eller släppa stelhet i nacken, kommer du säkert att känna dig lite bättre efter att ha gett din hud lite kärlek.

Share

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.