Aromaterapi Massage

En väldoftande och skön massage för kropp och själ

AVKOPPLANDE MASSAGE MED ETERISKA OLJOR

Aromaterapimassage är en massageform som inkluderar aromaterapi. Vad som skiljer sig från aromaterapimassage och exempelvis klassisk massage är att man i aromaterapimassage använder sig av särskilda doftande massageoljor under behandlingen. Det kan således handla om att man har olika typer av dofter i rummet där aromaterapimassagen ges. I praktiken kan man kombinera olika typer av massage mer aromaterapi.

Vad som kan vara bra att känna till är att aromaterapi är en alternativmedicinsk form av terapi där man använder eteriska oljor, men även andra doftande produkter. Dessa oljor brukar inte appliceras direkt på huden. Istället blandas oljorna med massageoljan. Under mer avancerade behandlingar kan man även använda dessa oljor i bad eller att man sprider doften genom en aromalampa.

Eteriska oljor som används i aromaterapimassage är oljor som är flyktiga och som förekommer färdigbildade i växtdelar. Det finns dock några undantag, och det är inte heller ovanligt att man använder syntetiska oljor som är eteriska. Bland de mest klassiska oljorna som förekommer i aromaterapimassage finns rosenolja, lavendelolja, jasminolja, bergamottolja, anisolja, citronolja, bittermandelolja, pepparmyntsolja och eukalyptusolja. Det finns självklart många fler än så, men dessa är de som är återkommande i branschen.

oljor-massage

BOKA AROMATERAPI MASSAGE I STOCKHOLM

Du kan boka aromaterapimassage i Stockholm smidigt online genom vår hemsida. Som kund bestämmer du själv om du vill masseras i vår massagestudio som ligger på Fridhemsplan (Kungsholmen), eller om du hellre vill boka massage med hembesök i Stockholm City. Vi tar då med mig oss en massagebänk och allt som kan tänkas behövas för din behandling. Aromaterapimassage med hembesök genomförs i Stockholm City.

MER OM MASSAGE MED ETERISK OLJA

Ett flertal eteriska oljor är skadliga för huden och ska inte appliceras i sin koncentrerade form. Vid aromaterapimassage brukar man därför blanda eteriska oljor med andra typer av oljor först, exempelvis mandelolja, kokosolja eller någon annan passande olja. Skulle man ha lite känsligare hud så kan man testa den blandade oljan först innan den appliceras på hela kroppen. Man kan alltså reagera både på den eteriska oljan, men också på den blandade oljan.

Något annat som kan vara bra att känna till är att alla oljor inte passar alla. Vissa oljor, särskilt citrusoljor, är till exempel inte att föredra om huden utsätts för solsken då hudirritation kan förekomma.

Äter man blodförtunnande medicin eller har ökad blödningsbenägenhet bör man således konsultera med sin massör och välja bort oljor med höga halter av metylsalicylat, som är en ester av metanol och salicylsyra. Den har sin förekomst i många naturliga vintergröna växter och brukar i Sverige kallas för ”vintergrönolja”. De oljor som bör undvikas i det här fallet är eteriska oljor som kommer från björkarten Betula Lenta och från tuvvakelbär.

Bokar du aromaterapimassage hos mig får du alltid fylla i en hälsodeklaration och prata om din hälsa innan behandlingen påbörjas. Säkerheten är viktig och det är viktigt att du som kund känner dig trygg och säker med ditt val. Har du några frågor eller funderingar går det själklart bra att antingen ringa eller mejla in din förfrågan.

VÅRA ANDRA BEHANDLINGAR

Bland våra andra behandlingar hittar du också vaxning, massage med hembesök (i Stockholmsområdet), sportmassage, ryggmassage, klassisk massage, avkopplande massage samt friskvårdsmassage i Stockholm. Du bokar din behandling enkelt via vår hemsida under fliken “boka“.

PRISER OCH BOKNING

Du bokar enkelt online genom vår bokningssida, som är öppen dygnet runt. Om du vill köpa presentkort ber vi dig kontakta oss via e-post. Du hittar våra kontaktuppgifter under kontaktfliken, men kan också klicka här för att ta dig dit. Fullständiga priser hittar du på vår prissida.

Varmt välkommen!

BOKNING

För att boka behandling använder du vår bokningsfunktion. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kontakt@stockholmmassage.se.