Aromaterapi Massage

En väldoftande och skön massage för kropp och själ

AVKOPPLANDE MASSAGE MED ETERISKA OLJOR


Aromaterapimassage är en massageform som inkluderar aromaterapi. Vad som skiljer sig från aromaterapimassage och exempelvis klassisk massage är att man i aromaterapimassage använder sig av särskilda doftande massageoljor under behandlingen. Det kan således handla om att man har olika typer av dofter i rummet där aromaterapimassagen ges. I praktiken kan man kombinera olika typer av massage mer aromaterapi.

Vad som kan vara bra att känna till är att aromaterapi är en alternativmedicinsk form av terapi där man använder eteriska oljor, men även andra doftande produkter. Dessa oljor brukar inte appliceras direkt på huden. Istället blandas oljorna med massageoljan. Under mer avancerade behandlingar kan man även använda dessa oljor i bad eller att man sprider doften genom en aromalampa.

Eteriska oljor som används i aromaterapimassage är oljor som är flyktiga och som förekommer färdigbildade i växtdelar. Det finns dock några undantag, och det är inte heller ovanligt att man använder syntetiska oljor som är eteriska. Bland de mest klassiska oljorna som förekommer i aromaterapimassage finns rosenolja, lavendelolja, jasminolja, bergamottolja, anisolja, citronolja, bittermandelolja, pepparmyntsolja och eukalyptusolja. Det finns självklart många fler än så, men dessa är de som är återkommande i branschen.

oljor-massage

BOKA AROMATERAPI MASSAGE I STOCKHOLM

Du kan boka aromaterapimassage i Stockholm genom att ringa, mejla eller boka online. Som kund bestämmer du själv om du vill masseras i min massagestudio som ligger i Bromma, eller om du hellre vill boka massage med hembesök i Stockholm. Jag tar då med mig en massagebänk och allt som kan tänkas behövas för din behandling. Aromaterapimassage med hembesök genomförs i hela Stockholms Stad, även i stadsdelarna utanför centrum.

MER OM MASSAGE MED ETERISK OLJA

Ett flertal eteriska oljor är skadliga för huden och ska inte appliceras i sin koncentrerade form. Vid aromaterapimassage brukar man därför blanda eteriska oljor med andra typer av oljor först, exempelvis mandelolja, kokosolja eller någon annan passande olja. Skulle man ha lite känsligare hud så kan man testa den blandade oljan först innan den appliceras på hela kroppen. Man kan alltså reagera både på den eteriska oljan, men också på den blandade oljan.

Något annat som kan vara bra att känna till är att alla oljor inte passar alla. Vissa oljor, särskilt citrusoljor, är till exempel inte att föredra om huden utsätts för solsken då hudirritation kan förekomma.

Äter man blodförtunnande medicin eller har ökad blödningsbenägenhet bör man således konsultera med sin massör och välja bort oljor med höga halter av metylsalicylat, som är en ester av metanol och salicylsyra. Den har sin förekomst i många naturliga vintergröna växter och brukar i Sverige kallas för ”vintergrönolja”. De oljor som bör undvikas i det här fallet är eteriska oljor som kommer från björkarten Betula Lenta och från tuvvakelbär.

Bokar du aromaterapimassage hos mig får du alltid fylla i en hälsodeklaration och prata om din hälsa innan behandlingen påbörjas. Säkerheten är viktig och det är viktigt att du som kund känner dig trygg och säker med ditt val. Har du några frågor eller funderingar går det själklart bra att antingen ringa eller mejla in din förfrågan.

PRISER

Helkroppsmassage
Längd: 90 min
Pris: 700 kr

Helkroppsmassage
Längd: 60 min
Pris: 500 kr

Halvkroppsmassage
Längd: 30 min
Pris: 250 kr

Mer information om våra behandlingar och priser finns på vår prissida.

BOKNING

För att boka behandling använder du vår bokningsfunktion. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kontakt@stockholmmassage.se.