Deep tissue massage
(djupvävnadsmassage)

Djupvävnadsmassage är inte bara en massage; det är en kraftfull terapeutisk upplevelse. Genom att rikta sig mot de djupare muskellagren hjälper denna massageform till att lösgöra envisa knutar och lindra ihållande smärtor, vilket kan förbättra din rörlighet markant.

BOKA NU

Nyttan med Deep Tissue Massage

Ger bättre rörlighet

Att regelbundet underhålla dina muskler med djupvävnadsmassage hjälper till att lösgöra och minska spänningar, vilket ger dig förbättrad flexibilitet och mindre smärta.

Positiva effekter på blodcirkulationen

Denna massage teknik stimulerar ett bättre flöde av syrerikt blod till trötta muskler, vilket accelererar återhämtning och minskar inflammation.

Stresshantering

Utöver de fysiska fördelarna hjälper djupvävnadsmassage till att frigöra välmåendehormoner såsom oxytocin och serotonin, vilket naturligt minskar stress och främjar en känsla av lugn och avslappning.

Vad är Deep Tissue Massage?

Deep Tissue Massage är den engelska benämningen på det som vi i Sverige kallar för djupvävnadsmassage. Detta är en intensiv behandlingsform som utförs i syfte att behandla muskler och bindväv på djupet.

Vad som kan vara bra att känna till är att just Deep Tissue Massage är särskilt framtagen för att komma åt djupare lager av muskler och fascia. Behandlingsformen är alltså kraftigare till skillnad från andra vanligare och mer traditionella massagebehandlingar. Syftet är att behandla och påverka smärtor och spänningar som är djupliggande och som kan vara svåra att nå med andra lite lättare massagebehandlingar.

Utöver detta praktiseras även Deep Tissue Massage för att minska kroniska smärtor och bidra till en förbättrad rörlighet hos personer som lider av muskuloskeletala besvär. Detta kan vara allt från ischias eller fibromyalgi. Behandlingen har även visat sig som en utmärkt metod för att minimera stress och spänningar orsakade av långvarig fysisk aktivitet eller arbeten där man sitter ner mycket.

Djup massage
Ljus

Teknikerna och hur behandlingen utförs

Djupvävnadsmassage använder sig av långsamma rörelser och djupt, målinriktat tryck, applicerat med fingrar, knogar, handflator och ibland armbågar. Denna teknik är designad för att nå de djupare muskellagren och bindväven, lösa upp djupt liggande knutar och minska muskelspänningar.

Terapeuten anpassar intensiteten i trycket efter klientens behov, vilket kan variera från måttligt till mycket djupt. Ömhet under och efter behandlingen är vanligt och indikerar pågående läkningsprocesser.

Klienter bör informera sin massör om eventuella hälsotillstånd och smärtpunkter före sessionen för att säkerställa en bekväm och effektiv massage. Djupvävnadsmassage är effektiv för att främja både fysisk och mental avslappning samt lindra långvarig muskelsmärta.

För vem är Deep Tissue Massage lämplig?

Djupvävnadsmassage är idealiskt för individer som upplever kroniska smärtor, kämpar med djupa muskelspänningar eller knutar, eller de som återhämtar sig från fysiska skador. Det är också en utmärkt behandlingsform för dem som önskar förbättrad rörlighet och minskad stelhet, samt för personer som vill förbättra sin kroppshållning. Genom att rikta sig mot de djupare muskellagren erbjuder denna massage terapeutiska fördelar som kan hjälpa till att återställa och underhålla kroppens välbefinnande.

Stockholm Massage välkomstkort

Priser för Deep Tissue Massage

Deep Tissue Massage, 30 min 550 kr
Deep Tissue Massage, 60 min 850 kr
Deep Tissue Massage, 90 min 1200 kr
Deep Tissue Massage, 120 min 1500 kr

 I vår prislista finner du en sammanställning över alla våra behandlingar, inklusive massage med hembesök.

Redo för att boka djupvävnadsmassage i Stockholm?

Hos oss har du möjlighet att boka en ultimat upplevelse med en deep tissue massage i vår studio i Stockholm. Vi erbjuder olika tekniker och anpassar massagen efter dina behov för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Boka därför din behandling redan idag och njut av en massage som tar hänsyn till din hälsa och välmående.

Utöver djupvävnadsmassage har vi också en rad andra behandlingar, såsom aromaterapimassage, friskvårdsmassage, klassisk massage, ryggmassage och sportmassage. Vi kan även komma till dig med massage med hembesök.

Missa inte heller att du också kan köpa presentkort till någon du bryr dig om. Unna dem en fin och personlig upplevelse med en av våra omtyckta behandlingar.

Vanliga frågor om Deep Tissue Massage

Deep tissue massage är en form av massageterapi som fokuserar på att behandla djupliggande muskler och bindväv. Det innebär intensiva tryck och rörelser för att lindra spänningar och förbättra rörligheten.

Till skillnad från andra mer avslappnande massagetekniker, som svensk massage, fokuserar deep tissue massage på djupare lager av muskler och använder starkare tryck för att behandla muskelspänningar och smärta.

De huvudsakliga fördelarna inkluderar lindring av kronisk smärta, minskning av spänningar i muskler, förbättrad blodcirkulation, och främjande av snabbare återhämtning från muskelskador.

Frekvensen kan variera beroende på individens behov och hälsotillstånd. För generell underhåll rekommenderas en session var 4-6 vecka, medan mer frekventa sessioner kan behövas för specifika åkommor eller intensiv träning.

Det kan vara obekvämt, särskilt om det finns signifikanta muskelspänningar eller adhesioner, men det bör inte vara smärtsamt. Kommunikation med terapeuten om trycket är avgörande.

Det är effektivt för personer med långvariga muskelsmärtor, återkommande spänningar, posturala problem, och återhämtning från vissa typer av skador.

En typisk session varar mellan 60 och 90 minuter, beroende på behandlingsomfånget och klientens specifika behov.

Före massagen, undvik att äta en stor måltid och drick vatten för att hålla musklerna hydrerade. Efter massagen, fortsätt att dricka mycket vatten och vila om möjligt för att hjälpa kroppen att återhämta sig.

Personer med vissa medicinska tillstånd såsom akuta inflammationer, vissa hjärt-kärlsjukdomar och hudinfektioner bör undvika denna typ av massage. Konsultera alltid med en läkare först.

Om du lider av djupliggande smärtor eller kronisk muskelspänning och söker en intensiv behandling kan det vara ett bra alternativ. Diskutera dina behov och förväntningar med en kvalificerad massör innan du bokar en tid.

Ja, det kan vara mycket effektivt för att återhämta sig från idrottsskador genom att minska spänningar och förbättra blodflödet till skadade områden.

Bekväma kläder som lätt kan tas av. Under själva massagen är du täckt av lakan, och endast det område som masseras är exponerat.

Massören kommer att gå igenom din medicinska historik, diskutera eventuella smärtområden och vad du hoppas uppnå med massagen. De kommer sedan att använda olika tekniker anpassade efter dina behov.

Tekniker inkluderar långsamma stroke rörelser, direkt tryck, och knådning djupt in i musklerna, ofta med hjälp av knogar eller armbågar.

Absolut, det är viktigt att kommunicera med din massör om trycknivån och om det känns för hårt eller för mjukt.

Meddela omedelbart din massör. De bör justera tekniken eller trycket för att säkerställa din komfort.

Efter en session kan vissa uppleva tillfällig ömhet eller trötthet. Detta är normalt och bör avta inom ett par dagar.

Många känner omedelbar lättnad efter bara en session, men regelbundna behandlingar kan vara nödvändiga för att uppnå och upprätthålla långsiktiga resultat.

Det rekommenderas generellt inte under graviditet, särskilt inte under första trimestern. Konsultera alltid med en läkare och använd en terapeut specialiserad på prenatal massage.

Du bokar enkelt och smidigt online, genom att klicka på “Boka” i menyn eller klickar här.

Hello world.

This is a sample box, with some sample content in it.